Szárazépítés

Az általunk elkalmazott és értékesített termékek a szárazépítéshez tarozó, szerelt jellegű szerkezetek tartó- és merevítő profiljai, rögzítő elemei, hézagoló , valamint hő- és hangszigetelő anyagai.

Alkalmazhatóak szerelt válaszfalakhoz, álmennyezetekhez, tetőtér beépítésekhez, előtétfalakhoz vagy szárazvakolat készítéséhez . A szerkezetek – megfelelő szaktervezés mellett – az esztétikai követelményeken kívül, hő- ill. hangszigetelési, valamint fokozott tűzvédelmi igényeket is kielégítenek.
Munkatársainkkal karöltve állunk szíves rendelkezésére, a tervezéstől a kivitelezésig.

  

Miért érdemes gipszkarton szerkezetet választani?

 

 mert a gipszkarton nem éghetô anyag. Éghetôségi besorolása A2. Azontúl, hogy a gipszkarton lap nem ég, a gipszmagban kristályos formában megkötött víz egy esetleges tûz esetén „beépített tûzoltóként viselkedik”, a gipszmagból elpárolog, és ez a vízgôz lassítja a szerkezet mentén a tûzterjedést.

 

mert a gipszkarton nagyon jó helyiség-klimatizáló tulajdonságokkal rendelkezik. A gipszmag nagy mennyiségû párát képes befogadni, ezzel csökkentve a nyári idôszakban a lakóhelyiségek páratartalmát. Ugyanakkor a téli, száraz fûtési szezonban a párát visszaengedi a helyiség levegôjébe, amitôl hôérzetünk javul.

 

mert a gipszkarton környezetbarát. Fô alkotói: a 12 rétegû karton, a gipsz és a víz természetes anyagok, sem elôállításuk, sem beépítésük nem szennyezi a környezetet. Sôt, a keletkezô hulladék környezetkímélô elhelyezése sem okoz gondot.

 

mert a gipszkarton szerkezetek jó hanggátlási tulajdonságúak. A gipszkarton válaszfalak és álmennyezetek, valamint a bennük elhelyezett Isover által gyártott ásványgyapot szigetelések segítségével jól gátolható a léghangok terjedése, és az egyéb, teherhordó szerkezetektôl hang-lágy anyaggal elválasztott válaszfalak a testhangok okozta rezgéseket sem továbbítják.

 

mert jó hôszigetelô szerkezetek építhetôk belôle. A közüzemi díjak optimálisra csökkentése ma már nagyon fontos az új otthont építôk, a lakásukat bôvítôk vagy felújítók számára. Elsôsorban a tetôterek kialakításához tudunk hôszigetelési szempontból elônyös szerkezeteket ajánlani, de az Isover egyéb hôszigetelô termékeivel kiegészítve mindenki nagyon gazdaságosan üzemeltethetô otthont teremthet önmaga számára.

 

mert a gipszkarton felületek jó közérzetet biztosítanak. A már korábban említett páraháztartás-szabályozáson túl a gipszkartonnak az a jó tulajdonsága is megvan, hogy átveszi a belsô tér hômérsékletét, emiatt a falfelület nem sugároz hideget, így a helyiséget nem érezzük hidegebbnek, mint amit a szobai hômérô mutat.

 

mert költség- és idôtakarékos. A szárazépítés sokkal kevésbé idôjárás-érzékeny, mint a nedves építési technológiák, így akár télen is elkészíthetôk egy új lakóépület belsô válaszfalai, álmennyezetei. Ugyanakkor a gipszkarton rendszer fajlagos ára is alacsonyabb a hagyományos építési rendszerekénél.

 

mert a tévhittel ellentétben a gipszkarton jó teherbíró. A gipszkarton lapok a statikus terheket nagyon jól viselik, így a hozzájuk tartozó, megfelelôen kiválasztott dübelek segítségével négyzetméterenként akár 50 kg-ot is „ráakaszthatunk” a gipszkarton falra. Bátran felszerelhetjük rá a konyhaszekrényt!

 
Rigips rendszerek elemei, termékei

 

Keresés


HírlevélLeiratkozás

Kapcsolat

ISOWELT Kft.
ISOWELT Line Kft.


Iroda:
2043 Budaörs, Gyár u. 2.
Levelezési cím:
2058 Budaörs, Pf 14.
Telefon:
23/503-841, 23/500-202
Fax:
23/503-843
e-mail:
isowelt@isowelt.hu

My statushívjon minket skype-on!